Motocross varusteet

Motocross varusteet- helposti ja nopeasti

Kun lähdetään ajamaan, ovat motocross varusteet tärkeä osa kokemusta. Toki harrastellessa voi ajaa vaikka farkut jalassa, mutta varmasti se syö mukavuutta ja tunnelmaa. Varsinkin huonommalla kelillä, sillä normaali kangas kastuu nopeasti läpi ja kaatuminen saattaa aiheuttaa ihoon vaurioita. Motocross varusteet lapsille ovat erityisen tärkeitä, sillä kukapa ei haluaisi, että lapsi on turvassa ja suojattuna vauhdikkaan harrastuksensa parissa. Ajovarusteet oikein valittuna ovat mukavia päällä ja niillä on hyvä liikkua.

Motocross varusteet - laadulla on väliä

Motocross varusteet ovat tärkeät ja niihin saattaa aluksi upota vähän enemmän rahaa kuin olisi arvellutkaan. Siihen kannattaa kuitenkin satsata, sillä moottoriurheilu on vahvasti varustelaji. Säännöt sanovat, että radalla saa ajaa, kunhan on varustautunut kypärällä sekä ajokengillä. Ehkä niin, mutta kannattaako tässä asiassa mennä siitä mistä aita on matalin vai olisiko kuitenkin hyvä panostaa itsensä suojaamiseen? Harva on niin taitava, ettei koskaan kaatuisi tai muutoin kolhisi itseään. Motocross varusteet lapsille taas ovat hyvä opettaa heti alusta saakka, että niitä vain tulee käyttää.

Motocross varusteet

Dirtti esittelee laajan valikoiman eri jälleenmyyjien varusteita, joista valikoiminen ja vertaaminen on helppoa. Klikatessasi tuotteen ostoskoriin, siirryt jälleenmyyjän omille sivuille. Sieltä pääset lukemaan lisätietoja tuotteesta ja sen ostamisesta. Kokojen tulee olla sopivia, sillä esimerkiksi kypärän kohdalla liian suuri kypärä pyörii päässä, eikä ole kovinkaan mukava ajaa. Liian pieni sitä vastoin puristaa liikaa. Ihmiset ostavat helposti kuitenkin liian suuren kypärän ja tämä voi johtaa ongelmiin niskan kanssa. Sopiva kypärä on napakka ja pysyy paikallaan, mutta ei kuitenkaan purista niin, että se on epämukava. Aloittelevalle motoristille usein käy niin, että on mentävä kokeilemalla voittoon sen suhteen, mikä varuste on itselle hyvä.

Crossipyörä ja suojavarusteet kuuluvat yhteen

Crossipyörä on vauhdikas peli ja sen myötä kannattaa siis hommata hyvät ajovarusteet netistä, unohtamatta suojia. Esimerkiksi niskatuki on hyvä, se kannattelee kypärää mutta myös nimensä mukaisesti suojaa niskaa vaurioitumiselta. Varsinkin nuorissa kuskeissa suurin osa käyttää jonkun mallista tukea. Ylävartalon ja käsien suojaaminen ei myöskään ole ollenkaan huono ajatus. Sitä varten löytyy esimerkiksi hartiasuoja tai suojapaita. Suojapaita on alkanut vasta yleistyä ja se on kuten nimensä kertookin, siihen on kiinnitetty eri suojia valmiiksi, jolloin erillisiä ei enää tarvita.

Crossipyörä lentää lujaa ja hyppää korkealle, jolloin laskukin voi olla erilainen kuin oli suunnitelmissa. Motocross kypärä luonnollisesti suojaa pään pahemmilta vaurioilta, mutta se ei riitä. Polvet ovat yksi heikko kohta ihmisessä ja kaipaavat oman turvansa. Tähänkin on erilaisia vaihtoehtoja olemassa. Löytyy niin perinteisiä, jotka suojaavat iskuilta mutta myös uudempia, joiden avulla estetään myös polven vääntyminen. Nämä ovat myös melko edullisia eikä niitä kannata jättää välistä. Saappaiden kanssa pätee sama kuin kypärissä. Sen tulee olla tarpeeksi napakka, mutta ei liian tiukka. Liian isolla saappaalla voi olla vaikutusta esimerkiksi vaihteiden käyttöön.

Motocross varusteet

Motocross varusteet ja rutiini

Motocross varusteet on hyvä opetella ottamaan heti käyttöön. Niihin tottuu pian ja ne on suunniteltu juuri siihen, että niiden kanssa on jopa parempi ajaa kuin ilman. On myös helpompi antaa mennä vain täysillä, kun tietää että vaikka kaatuisi, on suojattuna hyvin. Motocross kypärä on tehty melko tyylikkään näköiseksikin ja niitäkin löytyy monen eri mallisia valikoimista. Hinnat kypärissä alkavat muutamista kympeistä ja ominaisuuksien mukana nousevat satasiin. Kypärä kuitenkin kestää useita vuosia, jos sitä kohtelee hyvin eikä se saa iskuja. Laatuun kannattaa siis panostaa, kun tietää mikä on se itselle juuri hyvä malli kaikissa varusteissa. Osta omasi helposti verkkokaupastamme.